Om oss

Varje höst fylls äppelträden med världens bästa frukt, nämligen våra härliga inhemska äpplen. För många är det ändå jobbigt och arbetsdrygt att ta vara på hela sin skörd och tiotusentals ton blir lämnade kvar på träden och ruttnar bort – det var helt galet tyckte vi! Vi vill därför starta en äppelrevolution och erbjuda våra kunder ett enkelt sätt att ta tillvara sin skörd, genom att låta musta dem.

Idén föddes hösten 2018 då det visade det sig vara långa köer till musterierna varpå drömmen om att grunda ett eget musteri och arbeta mot fruktsvinnet började gro. Under vintern förvandlades drömmen alltmer till verklighet och snabbt övergick drömmen till handling. Med musteriet vill vi inte bara effektivt ta tillvara vår egen skörd utan all överloppsskörd från området. Vi vill inte att äpplen mera ska bli svinnprodukter utan smaskig must!

Våra finska gårdsäpplen är av hög kvalitet då de mycket sällan besprutas och får mogna länge under de ljusa sommarmånaderna. Gårdsäpplen är en ren närprodukt och mustning är ett enkelt sätt att ta tillvara skörden. Förutom att det är en fantastisk metod för att använda sig av sin frukt är det dessutom gudomligt gott och helt fritt från tillsatsämnen och konserveringsmedel. Varför köpa apelsinjuice från andra sidan världen, då man kan dricka en härlig, närproducerad äppelmust på egna äpplen?

Vi strävar efter att arbeta så miljövänligt och ekologiskt hållbart som möjligt. Vi vill erbjuda de bästa produkterna samtidigt som vi är snälla med naturen och vår omgivning. Därför har vi valt att inte tappa upp must i plastflaskor och vårt musteri drivs på solenergi/vindkraft.